«Vissza a főoldalra

Telekonferencia kártyák – magyar, letölthető változatban

Cover Image for Telekonferencia kártyák – magyar, letölthető változatban
Guthy Miklós
Guthy Miklós

Lisette Sutherland inspirált, hogy csináltassak magyar nyelvű, letölthető, kinyomtatható, kivágható telekonferencia kártyákat. Ezek arra szolgálnak, hogy hang nélkül tudjunk jelezni a többiek számára egyszerű, de nagyon fontos gondolatokat. Például, hogy elfelejtetted bekapcsolni a mikrofonodat, vagy túl gyorsan haladsz, lassíts.

<div class="embed-responsive embed-responsive-16by9 my4-"><iframe class="embed-responsive-item" width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/skDLzSrBPf8" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe></div>

Hogy kell használni? A kártyákat távértekezlet esetén rakd ki az asztalodra úgy, hogy mindegyiket lásd. Amikor olyan helyzet van, hogy üzenni szeretnél, akkor a megfelelő kártyát tartsd a kamerádhoz. Mindenki könnyen észreveszi, mert nagyon erős vizuális változást okoz a képernyőn.

Persze ez csak akkor működik, ha be van kapcsolva a résztvevők kamerája. De javasolt, hogy legyen bekapcsolva a kamerája mindenkinek. Miért? Mert a figyelmet, a kommunikáció színvonalát és hatásosságát nagyban befolyásolja. Ha nem látjuk a többieket, nem észleljük a figyelmüket és silányabb lesz a megbeszélés eredménye. Kutatások szerint a legtöbb esetben azért nincs bekapcsolva a kamera, mert az illető multitaszkol és nem szeretné, ha ez kiderülne. A helyes megoldás ilyenkor, akárcsak a való életben: ne vegyen részt a megbeszélésen, aki nincs jelen fejben!

Itt találjátok a pdf-et. A kártyákat tervezte: Guthy Máté. Ha valami szerintetek hiányzik, akkor írjatok és kipótoljuk. Jó kártyázást!

Update: Mivel Lisette kártyáit otthon nem lehet nyomtatni, ezért Kovács Kitti kérésére angol verziót is csináltunk.


További cikkek